Docent Russisch

As a Russian teacher at the University of Amsterdam, Varvara did an excellent job in coaching and guiding me to a next level of understanding and using Russian language. Because of her enthusiasm and motivational spirits, she really helped me to enjoy learning and talking in Russian. Learning a different language can be quite challenging, but Varvara was a big help to regain my confidence in speaking Russian and upgrading my knowledge in a natural way. She has this gift of explaining difficult grammatical matters in an easy comprehendable way, really clarifying and interesting. And last but not least, a very pleasant, patient and humorous person!!

Gijs Mallant

Varvara beschikt over engelengeduld en je voelt haar passie voor taal, lesgeven en het in kaart brengen van de overlap en het verschil tussen beider culturen. Deze cursus heeft mij meer gebracht dan alleen een nieuwe taal. Het is een bijzondere ervaring hoe een voor zovelen vreemde en onverstaanbare taal ineens verstaanbaar wordt en je, voordat je er erg in hebt, ineens Russisch kan. Varvara heeft mij laten ervaren dat iets nieuws leren, hoe moeilijk het aanvankelijk ook lijkt, altijd begint met een goede en motiverende leermeester. Ik kan de cursussen bij Varvara van harte aanraden. Ook als je bang bent dat je geen talenknobbel hebt, Varvara helpt je zo over je eigen vooroordelen heen. 

Sjoerd Santema

De manier waarop Varvara les geeft, vind ik buitengewoon plezierig. Niet alleen omdat ze een zeer kundig docente is, maar ook omdat ze de taalles combineert met veel humor en interessante anekdotes over de Russische cultuur. Wat me aanspreekt is haar praktische insteek: geen academische discussies over grammaticale bijzonderheden, maar taalvaardigheden waar je echt wat mee kan. Daarbij heeft ze veel oog voor detail, ze onthoudt heel goed waar elke individuele leerling moeite mee heeft en laat die elementen in de lessen daarna weer terugkomen.

Dus mocht u nog twijfelen of u Kwangali, Russisch of Klingon wil gaan leren, kies dan voor Russisch. Dan weet u in elk geval zeker dat u een geweldige lerares heeft!

Rens Ouwerkerk

Varvara is een vakkundig docent met een prettige manier van lesgeven.  Als native-speaker en tolk van beroep staat ze ver boven de taal en heeft op alle vragen antwoorden en uitleg paraat. De sfeer tijdens de les is prettig: luchtig maar met aandacht voor de stof, met ruimte voor vragen zonder teveel af te dwalen van de te behandelen stof. Ik kan haar van harte aanraden aan eenieder die overweegt om de Russische taal te gaan leren!

Paul Hengeveld

Sinds oktober 2018 volg ik met veel plezier Russische les op Uva Talen met Varvara als onze docente. Zij weet een erg fijne groepssfeer te creëren waardoor iedereen zich op zijn of haar gemak voelt, met veel plezier de lessen ervaart en steeds beter de Russische taal leert. Wij worden echt uitgedaagd in schrijfvaardigheid en spreken. Varvara spreekt vloeiend Nederlands wat het erg makkelijk maakt de Russische taalcomponenten uit te leggen en onze woordenschat te verbeteren. Ook leren wij over de Russische cultuur en krijgen wij voorbeelden van Russische Films om thuis te kijken. Ik heb een Russische vriendin en ik kan steeds betere gesprekken met mijn schoonouders voeren. Ik merk echt dat mijn Russisch iedere week verbetert! 

Vincent Van Leenen