top of page
Illustarations_edited.png

DOCENT RUSSISCH

Ik help studenten om

  • van het leerproces te genieten

  • te begrijpen hoe de Russische taal werkt

  • handige ezelsbruggetjes en slimme trucs te gebruiken

  • het geleerde meteen toe te passen

  • vanaf de 1e les te beginnen met communiceren 

  • kennis te maken met de Russische cultuur 

  • gemotiveerd te blijven

Tekengebied 4.jpg

Video in het Engels 

Genomineerd voor UVA Docent van het Jaar 2022!

Varvara maakt de les Russisch altijd iets om naar uit te kijken. Altijd vrolijk, altijd enthousiast, geeft opbouwende kritiek, en heft door hoe ze studenten goed kan ondersteunen.

Varvara is geduldig en legt heel complexe materie op een rustige, begrijpelijke manier uit, maar ze is wel direct. Die combinatie is naar mijn mening uitstekend.

Docent van
het Jaar
2022 UVA

Van Varvara neem je een ongelooflijk groot plezier in het leren van een taal over. ledere les toont ze ontzettend veel inzet, die je inspireert hetzelfde te doen. Haar liefde voor de taal en het lesgeven straalt van haar af!

Door Russische les te geven heeft Varvara met ons de gastvrijheid en vriendelijkheid gedeeld die ook aanwezig is in de Russische cultuur. Haar liefde voor zowel de taal als de cultuur maakt haar een zeer gemotiveerde leraar. Geweldige lessen!

Aanbevelingen

AANBEVELINGEN 

Sinds 2018 volg ik met veel plezier Russische les op Uva Talen met Varvara als onze docente. Zij weet een erg fijne groepssfeer te creëren waardoor iedereen zich op zijn of haar gemak voelt, met veel plezier de lessen ervaart en steeds beter de Russische taal leert. Wij worden echt uitgedaagd in schrijfvaardigheid en spreken. Varvara spreekt vloeiend Nederlands wat het erg makkelijk maakt de Russische taalcomponenten uit te leggen en onze woordenschat te verbeteren. Ook leren wij over de Russische cultuur en krijgen wij voorbeelden van Russische Films om thuis te kijken. Ik heb een Russische vriendin en ik kan steeds betere gesprekken met mijn schoonouders voeren. Ik merk echt dat mijn Russisch iedere week verbetert! "

Schermafbeelding 2022-02-09 om 11.33.23.png

Vincent Van Leenen

Varvara beschikt over engelengeduld en je voelt haar passie voor taal, lesgeven en het in kaart brengen van de overlap en het verschil tussen beider culturen. Deze cursus heeft mij meer gebracht dan alleen een nieuwe taal. Het is een bijzondere ervaring hoe een voor zovelen vreemde en onverstaanbare taal ineens verstaanbaar wordt en je, voordat je er erg in hebt, ineens Russisch kan. Varvara heeft mij laten ervaren dat iets nieuws leren, hoe moeilijk het aanvankelijk ook lijkt, altijd begint met een goede en motiverende leermeester. Ik kan de cursussen bij Varvara van harte aanraden. Ook als je bang bent dat je geen talenknobbel hebt, Varvara helpt je zo over je eigen vooroordelen heen."

Schermafbeelding 2022-02-09 om 11.32.47.png

Sjoerd Santema

Varvara is een vakkundig docent met een prettige manier van lesgeven.  Als native-speaker en tolk van beroep staat ze ver boven de taal en heeft op alle vragen antwoorden en uitleg paraat. De sfeer tijdens de les is prettig: luchtig maar met aandacht voor de stof, met ruimte voor vragen zonder teveel af te dwalen van de te behandelen stof. Ik kan haar van harte aanraden aan eenieder die overweegt om de Russische taal te gaan leren!"

Schermafbeelding 2022-02-09 om 11.33.08.png

Paul Hengeveld

De manier waarop Varvara les geeft, vind ik buitengewoon plezierig. Niet alleen omdat ze een zeer kundig docente is, maar ook omdat ze de taalles combineert met veel humor en interessante anekdotes over de Russische cultuur. Wat me aanspreekt is haar praktische insteek: geen academische discussies over grammaticale bijzonderheden, maar taalvaardigheden waar je echt wat mee kan. Daarbij heeft ze veel oog voor detail, ze onthoudt heel goed waar elke individuele leerling moeite mee heeft en laat die elementen in de lessen daarna weer terugkomen."

Schermafbeelding 2022-02-09 om 11.32.59.png

Rens Ouwerkerk

Als een leraar Russisch aan de Universiteit van Amsterdam heeft Varvara mij uitstekend gecoacht. Ze begeleide me naar een hoger niveau van begrip en gebruik van de Russische taal. Door haar enthousiasme en motivatie heeft ze me echt geholpen om te genieten van het leren en praten in het Russisch. Het leren van een andere taal kan een hele uitdaging zijn, maar Varvara was een grote hulp om mijn vertrouwen te herwinnen in het spreken in het Russisch en mijn kennis op een natuurlijke manier te verbeteren. Ze heeft de gave om moeilijke grammaticale zaken op een gemakkelijk te begrijpen manier uit te leggen, echt verhelderend en interessant. En last but not least, een zeer aangenaam en geduldig persoon met gevoel voor humor."

Schermafbeelding 2022-02-09 om 11.32.34.png

Gijs Mallant

bottom of page